Danser en choreograaf Joeri Dubbe heeft met zijn choreografie Trigger-happy de Scapino Productieprijs gewonnen op de achtentwintigste editie van het Internationale Choreografenconcours in Hannover, Duitsland. Eind juni won hij hier al de derde prijs voor dezelfde productie. De uitreiking van de Productieprijs werd tot 26 augustus jl. uitgesteld vanwege ziekte van artistiek leider Ed Wubbe.

De Productieprijs wordt jaarlijks door het Scapino Ballet toegekend aan een van de finalisten van het choreografenconcours. De winnaar krijgt de kans om met dansers van het Scapino Ballet een choreografie te ontwikkelen die als onderdeel van het dansprogramma Twools zal worden vertoond.

De Nederlandse Dubbe maakte Trigger-happy begin 2013 bij Korzo producties. Als inspiratiebron gebruikte hij de film 2001: A space odyssey van Stanley Kubrick.

Dubbe studeerde aan de Nationale Ballet Academie en werd in 1999 gelauwerd als meest getalenteerde student. Hij begon zijn carrière als danser bij Het Nationale Ballet. Na vier jaar stapte hij over naar het Nederlands Dans Theater II en sinds 2009 is hij werkzaam als choregraaf bij Korzo producties. 

In 2011 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2012 de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor zijn eerste avondvullende voorstelling Chrono. Op 30 september gaat bij Korzo DansClick16 in première, waarvoor Dubbe een nieuwe choreografie voor drie dansers maakt.

(Trigger-happy – Joeri Dubbe, Korzo producties)