Scapino Ballet wint ‘Dutch Live Entertainment Production Award’

Door gepubliceerd 14 april 2017

De jubileumvoorstelling Ting! van Scapino Ballet Rotterdam is maandag uitgeroepen tot ‘Production of the Year’ op de Dutch Live Entertainment Production Awards in het Amsterdamse AFAS Live. Tijdens de jaarlijkse show worden prijzen uitgereikt aan professionals uit de ‘live-entertainment’-industrie die een bijzondere dienst, event of prestatie hebben geleverd. Andere genomineerden voor ‘productie van het jaar’ waren 400 jaar Vopak, een symposium georganiseerd door het tank- en bulkopslagbedrijf, en de conferentie The next web conference van ondernemers Patrick de Laive en Boris Veldhuijzen van Zanten. 

Als enige dansgezelschap tussen grote bedrijven uit de live-entertainmentindustrie was Scapino Ballet een vreemde eend in de bijt. Met het dans- en circusspektakel Ting! vierde het zijn zeventigjarig jubileum. De voorstelling was de grootste Scapinoproductie ooit en vond plaats op locatie in de oude gashouder ‘Ferro Dome’ in Rotterdam. Het Scapino Ballet bouwde deze plaats om tot een theater met 1250 zitplaatsen en twee restaurants.

Zakelijk directeur Erik Pals is trots op de prijs. ‘Het is een prachtige erkenning van het harde werk van al onze collega’s en in het bijzonder onze eigen technische crew en productiekantoor.’

De jury van de Dutch Live Entertainment Production Awards bestond dit jaar uit Henk Schuit (voorzitter), Jacqueline Vizee, Annejorie Hegge, Marcel de Vré en Jos van der Vegt. Naast de Production of the Year-award waren er nog enkele prijscategorieën, waaronder ‘Favourite Show Company’ (Ampco Flashlight Rental), ‘Favourite Site Company’ (The Powershop), ‘Favourite Venue’ (Ziggo Dome) en ‘Favourite Production Company’ (RTL Live Entertainment).

De Dutch Live Entertainment Production Awards worden sinds 2015 jaarlijks uitgereikt. Eerdere winnaars van de ‘Production of the Year’- award waren het Dancefestival ‘The Flying Dutch’ en concertformat ‘Vrienden van Amstel Live!’.

Foto: Jorrit Lousberg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies