Per 1 september 2015 is Jacopo Godani de nieuwe artistiek leider van het dansgezelschap The Forsythe Company. Hij volgt daarmee William Forsythe op, die het ensemble in 2005 oprichtte. Forsythe blijft als adviseur bij het gezelschap betrokken.

In maart dit jaar werd op de Duitse nieuwssite DNN online Forsythe’s vertrek aangekondigd. Ook werd al gespeculeerd over Jacopo Godani als mogelijke opvolger. Mechtild Ruehl, publiciteitswoordvoerder van het gezelschap, kon zowel het terugtreden van Forsythe als het opvolgen van Godani toen nog niet bevestigen.

Het besluit voor Forsythe’s vertrek en de aanstelling van Godani als opvolger, zou zijn genomen tijdens een buitengewone vergadering van de commissie cultuur van de Duitse stad Dresden, waar het gezelschap in afwisseling met Frankfurt resideert. In deze vergadering stond de toekomst van het gezelschap centraal. Godani was hier al bij aanwezig.

Belangrijk agendapunt op deze vergadering was de verlenging van het contract dat de gemeente met The Forsythe Company sloot, en dat in 2016 zou aflopen. Burgemeester Helma Orosz pleitte voor een tweejarige verlenging.  Zowel Dresden als Frankfurt hebben besloten hun steun twee jaar langer, dus tot 2018, te verlengen. Hiermee zijn de geruchten dat het gezelschap  zou ophouden te bestaan, definitief van de baan. 

Jacopo Godani studeerde klassiek ballet en moderne danstechnieken in La Spezia (Italië). In 1991 werkte hij voor het eerst samen met William Forsythe bij het Ballett Frankfurt, de voorloper van The Forsythe Company, waar Godani tot 2000 als danssolist en choreograaf werkzaam was. 

William Forsythe richtte The Forsythe Company een jaar na de opheffing van het Ballett Frankfurt in 2004 op. Forsythe, die internationale bekendheid geniet als vernieuwer in de dans, zou zich om gezondheidsproblemen terugtrekken als artistiek leider.

(Foto: Jacopo Godani)