Holland Symfonia gaat verder onder de naam Het Balletorkest. Het orkest kiest met de nieuwe naam voor een scherp dansprofiel en heeft de ambitie uitgesproken het beste balletorkest ter wereld te willen worden. 

Het Balletorkest is de vaste partner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Dit seizoen zal Het Balletorkest de voorstellingen Gala, Het zwanenmeer en Cinderella van Het Nationale Ballet begeleiden. Ook het Nederlands Dans Theater zal door het orkest in verschillende producties worden ondersteund. Ook krijgen alle andere activiteiten van het orkest (educatie, talentontwikkeling, concerten) vanaf nu een sterke relatie met dans.

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap presenteerde de nieuwe naam op 30 augustus jl. op de Uitmarkt in Amsterdam. Hier speelde Het Balletorkest voor het eerst onder zijn nieuwe naam, met speciale optredens van onder anderen Hadewych Minis en Paul Groot. Ook lieten Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, ISH en ICKamsterdam onder begeleiding van het orkest nieuwe choreografieën zien.

Het Balletorkest bestaat uit vijfenveertig vaste musici, die naar gelang de productie zullen worden aangevuld met speciale gastspelers. Matthew Rowe, muzikaal leider van Het Nationale Ballet, is chefdirigent.