Vanaf september 2014 start de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg een eenjarige, voltijd verkorte bacheloropleiding Docent Dans. De opleiding is toegankelijk voor iedereen met een afgeronde bachelor Dans uit 2009 of later. Hiermee voldoet Fontys aan de vraag van alumni Dans Uitvoerend, die nu lesgeven zonder educatiegetuigschrift.

De bacheloropleiding Docent Dans leidt op tot de graad Bachelor of Dance in Education, waarmee alumni het werkveld in kunnen als vakdocent dans, consulent dans, educatief medewerker, kunstvakdocent en docent Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV), docent voortgezet onderwijs, performer bij educatieve gezelschappen of onderwijsontwikkelaar.

De opleiding leidt veelzijdig inzetbare kunstvakdocenten op en richt zich behalve op dans ook op andere kunstvakken. Studenten leren te werken in het primair en voortgezet onderwijs, de amateurkunst, de kunsteducatie en community-art. Het onderwijsprogramma bestaat onder andere uit de vakken
 Onderwijskunde, Didactiek, Ontwikkelingspsychologie, Anatomie en Muziek, en uit verschillende opdrachten om eigen werk te creëren. Een deel van het onderwijsprogramma volgen de studenten van de eenjarige opleiding samen met de studenten uit de vierjarige bacheloropleiding Docent Dans.

Aanmelding gaat via registratie op de website studielink.nl, waarna informatie over de verdere toelatingsprocedure wordt toegezonden. Meer informatie over de opleiding is te vinden op fontys.nl/docentdans.

Foto: Amat Bolsius