Eline de Jong en Iris Heusschen hebben de Fontys Entreeprijzen op Theaterfestival Boulevard gewonnen. Met deze prijs bekroont het festival jaarlijks de beste afstudeervoorstellingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Beide winnaars krijgen artistieke en productionele begeleiding en een werkbudget van 7.500 euro om een voorstelling te maken voor Theaterfestival Boulevard 2016.

Eline de Jong won de prijs voor uitvoerende kunstenaars met haar muziektheatervoorstelling Een Medea. De jury noemt haar spel overtuigend en prijst de inzet van een kamermuziekensemble bestaande uit slechts drie musici, ‘die fascineren door de muzikale spanningsboog die ze weten te creëren’.

Iris Heusschen won met haar voorstelling Rauw de Entreeprijs voor kunstvakdocenten. Heusschen maakt filmisch theater. Volgens de jury beschikt ze over ‘een groot reflectief vermogen, hetgeen een indrukwekkende persoonlijke voorstelling heeft opgeleverd die raakt en ontroert en nog lang beklijft’.

Theaterfestival Boulevard sloot op 16 augustus een succesvolle editie af. Naar schatting zijn er dit jaar zestigduizend theaterkaartjes verkocht, ruim meer dan de 53 duizend van vorig jaar.

Foto: Eline de Jong in Een Medea