Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft via het programma Talentontwikkeling en manifestaties achttien initiatieven een meerjarig subsidie toegekend. Dertien instellingen die zich bezighouden met talentontwikkeling en vijf manifestaties. Voor deze regeling is in de periode 2013-2014 6 miljoen euro beschikbaar.

 De regeling voor meerjarige activiteitensubsidies van het Fonds voor Cultuurparticipatie richt zich op instellingen op het gebied van talentontwikkeling voor jongeren tussen de 8 en 24 jaar. Het gaat dan om presentatiemogelijkheden of wedstrijden inclusief begeleiding voor jongeren, die over voldoende potentieel beschikken voor deelname aan het kunstvakonderwijs of die, indien het kunstvakonderwijs niet in het geëigende programma voorziet, langs alternatieve route perspectief hebben op een professionele loopbaan in de kunsten. Daarnaast richt de regeling zich op manifestaties, die een significante bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de amateurkunst door (inter)nationale uitwisseling te faciliteren en ruimte te bieden voor presentatie, kennisontwikkeling en deskundigheidsbevordering.  Subsidies in het kader van deze regeling worden toegekend voor twee jaar met een mogelijkheid om daarna nogmaals voor twee jaar voor subsidie in aanmerking te komen.

Tot de gehonoreerde instellingen behoren drie talentontwikkelingsinstellingen die tot nog toe geen meerjarige rijkssubsidie ontvingen: Epitome Entertainment, Spin Off en Solid Ground. Deze drie instellingen zijn actief op het gebied van de urban arts, het bewijs dat deze sector een sterke groei en professionalisering doormaakt.

Tien instellingen zien hun subsidie gecontinueerd, waaronder Kunstbende, DOX, Ricciotti Ensemble en Don’t Hit Mama.

Bij de manifestaties gaat de subsidie naar het Wereldmuziek Concours Kerkrade, Rotterdams Wijktheater, Theaterschip Deventer, Euro+ Songfestival en Holland Dance Festival voor het onderdeel Danstuinen.

In totaal beoordeelde de commissie 41 aanvragen voor een totaalbedrag van bijna 13 miljoen euro.