Hedwig Verhoeven wordt per 1 maart directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het landelijke fonds voor cultuurparticipatie en -educatie. In november kondigde Verhoeven aan te vertrekken bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur door het verstrekken van subsidies aan organisaties die culturele projecten opzetten. Verhoeven volgt er Jan Jaap Knol op die het Fonds sinds de oprichting 10 jaar geleden leidde.

In 2015 werd Verhoeven directeur van de VSCD, waar ze onder meer een groeiende omzet van de Podium Cadeaukaart, een groter ledenaantal en een nieuw Cao-akkoord realiseerde. Haar vertrek gaat samen met een nieuwe inrichting van de organisatie en de eraan gelieerde Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek (SPTC). De SPTC komt los te staan van de VSCD en zal zelfstandig de Podium Cadeaukaart beheren, collectieve promotie voor de podiumkunsten doen en de VSCD prijzen (oa. Louis en Theo d’Or, de Krekels, de Zwanen de de VSCD Cabaretprijzen) uitreiken. Beide organisaties krijgen een eigen directeur. Voordat Verhoeven voor de VSCD ging werken, was ze onder andere directeur van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en Het Munttheater in Weert.

Verhoeven laat weten zich te verheugen op haar nieuwe functie en deel uit te gaan maken van het ‘professioneel, goed georganiseerd en leuk’ team. ‘Al het moois dat mede door dit Fonds wordt mogelijk gemaakt, maakt een verschil in het leven van velen.’