Evan Schwarz is sinds 1 september de nieuwe artistiek directeur van de Henny Jurriëns Studio. Hij is de opvolger van oprichtend en algemeen directeur Gary Feingold, die eerder dit jaar zijn pensioen aankondigde.

Tegelijk met Schwarz start Neeltje Holland als zakelijk leider van het internationaal trainingscentrum. Zij volgt medeoprichter en hoofd programmering Ineke Drabbe op, die eind oktober vertrekt. Feingold blijft tot eind 2023 actief binnen de studio

Evan Schwarz, geboren in Los Angeles en opgeleid aan de The Juilliard School in New York, heeft volgens de studio ‘vanwege zijn ervaring en nauwe banden met de (inter)nationale dans community een uitstekend zicht op de vereisten en uitdagingen voor dansers in het dynamische danslandschap van vandaag’. Hij danste onder meer bij Ballet Bern en de National Dance Company Wales. Als docent gaf hij zowel ballet als hedendaagse dans bij gerenommeerde gezelschappen, academies en professionele trainingsinstituten in heel Europa.

De Henny Jurriëns Studio noemt Schwarz ‘een thuis’ voor vele dansprofessionals, waaronder hemzelf. Hij is vastbesloten ‘om die erfenis voort te zetten en tegelijkertijd een inclusieve en koesterende omgeving te creëren die dansers in staat stelt om te gedijen in hun carrière’.

Neeltje Holland vervulde naast haar werk als dansmaker en -docent meerdere management- en adviesfuncties. Ze had een eigen dansschool en was bijna zes jaar National Director Benelux & France van Royal Acadamy of Dance in Londen. Ze kijkt er naar uit om verder te bouwen aan het dansnetwerk van HJS. ‘Ik zie veel potentieel om de organisatie verder (door) te ontwikkelen en te bestendigen zodat de studio ook in de toekomst de plek blijft waar dansers zich zowel artistiek als professioneel kunnen ontplooien.’

De Henny Jurriëns Studio is een toonaangevend trainingscentrum voor dansprofessionals. Freelance dansers kunnen er trainen, hun vaardigheden onderhouden, hun professionaliteit verder versterken en netwerken. De stichting is vernoemd naar Henny Jurriëns (1949-1989), een bekende Nederlandse danser die geliefd was om zijn vriendelijke persoonlijkheid.

Foto: Peter Massingham (Evan Schwarz) en Daisy Van Knotsenburg (Neeltje Holland).