Oprichtend en algemeen directeur van de Henny Jurriëns Studio Gary Feingold gaat op 1 januari 2024 met pensioen. Hoofd programmering Ineke Drabbe, met wie hij vanaf het begin de studio vormgaf, vertrekt in het najaar van 2023. De financiële administratie blijft in handen van Esther Boateng, ook sinds de oprichting werkzaam bij HJS.

Gary Feingold richtte de Henny Jurriëns Studio op in 1995 om ballet- en hedendaagse moderne danstrainingen en dagelijkse technieklessen te verzorgen voor professionele dansers. De naamgever van de stichting, Henny Jurriëns (1949-1989), was een geliefde danser in Nederland, bekend om zijn vriendelijke en vrijgevige karakter. De afgelopen drie decennia ontwikkelde de studio zich tot een van de meest toonaangevende danstrainingcentra op professioneel niveau in Europa.

Feingold blijft directeur van Stichting KunstenDialoog, AmsterDans International Dance Competition en Café Belcampo. Drabbe gaat zich richten op een eigen meubelstofferingzaak. Beiden blijven daarnaast bestuurslid van enkele culturele organisaties.

Foto: Rink Hof