Eva Line de Boer wordt vanaf 1 januari 2025 de nieuwe artistiek directeur van Theatergroep Suburbia. Ze volgt oprichter en artistiek leider Albert Lubbers op, die dan met pensioen gaat. De Boer zal met producerend directeur Cheryl Moenen en algemeen directeur Jos van Hulst de nieuwe directie van het Almeerse gezelschap vormen.

De Boer (1988) en Moenen (1988) vormen nu nog de artistieke en zakelijke leiding van Stichting Euphoria, waarmee ze  voorstellingen door het hele land spelen voor jeugd en volwassenen, vaak in coproductie met HNTjong en Het Zuidelijk Toneel. De stichting was volgens het duo op zoek naar vaste grond met een flexibel fundament. ‘Welke grond kon deze wens faciliteren, vroegen wij ons af. Een plek waar de structuren nog niet zijn vastgeroest, die duurzame ontwikkeling mogelijk maakt? Flevoland! Dat is letterlijk nieuwe grond waar ruimte bestaat voor ieders perspectief.’

Suburbia vond in De Boer een maker ‘met een eigen, bij de tijd passende artistieke signatuur en een gretige nieuwsgierigheid naar de mens en de stad Almere’. Moenen, sinds kort inwoner van de Almeerse ecowijk Oosterwold, ‘heeft het talent om onconventionele verbindingen te initiëren en belichaamt met haar Surinaams-Nederlandse roots, een stukje van de diverse culturele achtergronden die Almere rijk is’.

In de komende jaren maakt De Boer bij Suburbia nieuw werk en nodigt ze interdisciplinaire makers uit als Giovanni Brand, Mohamed Yusuf Boss, Shabnam Baqhiri, Mira Thompson, Gover Meit (Stefano Keizers/Donny Ronny) en Nina-Elisa Euson. De jaarlijkse zomerproductie van Suburbia blijft bestaan en ook regisseur Olivier Diepenhorst blijft betrokken bij het nieuwe Suburbia. Daarnaast ontwikkelt Suburbia in samenwerking met onder andere Urland en Nineties Productions het digitale theaterpodium Interspace.