Vandaag gaat in Amsterdam het Theatre Café Festival van start: een drie dagen durend symposium dat de internationale verspreiding van jeugdtheaterteksten centraal stelt. Het festival speelt in op het gebrek aan Europese mobiliteit van toneelteksten voor een jong publiek.

Vanaf 2004 organiseerde Company of Angels tien edities van Theatre Café Festivals in Engeland, die het voor schrijvers als Lot Vekemans en Ad de Bont mogelijk maakten hun stukken door Europa te verspreiden. Sinds 2014 organiseert het gezelschap ook edities buiten Engeland samen met drie Europese partners: de Toneelmakerij uit Amsterdam, Grips Theater uit Duitsland en Imploding Fictions uit Noorwegen.

Met de Amsterdamse editie wordt een reeks van vier afgesloten na eerdere edities in York, Berlijn en Oslo. Vijf Europese toneelteksten worden tussen 28 en 30 mei geënsceneerd gelezen in een cafésetting in Jeugdtheater de Krakeling.

Ook vinden de eindpresentaties van het European Writers Lab plaats: opkomende schrijftalenten uit verschillende landen schreven een nieuwe jeugdtheatertekst onder mentoraat van een gevestigde schrijver uit eigen land plus iemand uit het buitenland. Voor Nederland is dat Jorieke Abbing met Lot Vekemans als mentor en verder Kristofer Grønskag (Noorwegen), Glenn Waldron (Groot-Brittannië) en het Duitse duo Jakob Nolte en Michel Decar.