Luc de Groen wordt 1 februari de nieuwe artistiek directeur van het Café Theater Festival. Hij volgt Alinde Hoeksma op, die programmacoördinator Podium bij de Hogeschool Utrecht en Stadsverbinder bij het SPRING Performing Arts Festival wordt.

De Groen was de afgelopen vijf jaar al als programmeur verbonden aan het Café Theater Festival (CTF). Daarnaast is hij docent aan de Toneelschool van ArtEZ, werkte hij als dramaturg aan verschillende projecten van onder andere Wunderbaum, LeineRoebana en Tim Hammer, en als podcastmaker voor onder andere Theaterkrant.

Het CTF omschrijft zichzelf als ‘hét festival voor interventietheater, dat plotseling opduikt in kroegen en andere ontmoetingsplekken’. In 2021 zal er vanwege de coronacrisis geen festival plaatsvinden, maar in maart 2022 moet de stad weer het decor vormen van korte voorstellingen van aanstormende makers en gezelschappen. Het festival bereikt jaarlijks zo’n 19.000 bezoekers, vaak toevallig aanwezig in de eigen stamkroeg.

De Groen laat weten enorm uit te kijken naar het verder uitbouwen aan het festival. ‘Ik geloof dat het Café Theater Festival als ontwikkelplek een unieke positie inneemt in het veld voor jong talent voor wie de ontmoeting met het publiek centraal staat. Deze tijd, waarin we die ontmoeting zo ontzettend missen, maakt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk een plek als het Café Theater Festival is.’