Alinde Hoeksma verlaat per 1 februari 2021 het Café Theater Festival, waar ze tien jaar lang artistiek directeur was. Ze wordt Programmacoördinator Podium bij de Hogeschool Utrecht en Stadsverbinder bij het SPRING Performing Arts Festival.

Alinde Hoeksma begon in 2010 bij het Café Theater Festival (CTF) in Utrecht, destijds nog een organisatie die volledig gerund werd door vrijwilligers. Onder haar artistiek leiding professionaliseerde het festival, kwamen er nieuwe steden bij en werd de Café Theater Fabriek opgericht, een ontwikkelplatform voor makers die zich willen bekwamen binnen het zogenoemde ‘interventietheater’. Het CTF werd zo een belangrijke springplank voor aanstormende, professionele makers.

Als gevolg van de coronacrisis besloot Hoeksma samen met zakelijk directeur Daan Lustenhouwer om het CTF in 2021 volledig te annuleren. Deze situatie bracht haar ruimte tot reflectie. ‘In deze tijd van stilstand kwam ik tot het besef dat ik het CTF een frisse wind gun, en dat ik persoonlijk toe ben aan een nieuwe werkuitdaging. De coronacrisis brengt nieuwe uitdagingen en vraagstukken voor het CTF met zich mee: ik denk dat het goed is daar iemand met een nieuwe blik naar te laten kijken.’

Foto: Meral Soydas