Jeff Aendenboom wint de juryprijs van het Café Theater Festival 2019. In zijn voorstelling God zal ons (niet) redden toonde hij zich ‘een performer met een sterke persoonlijkheid, die licht gevaarlijk is in de benadering van het publiek’. De jeugdprijs gaat dit jaar naar Throw Flow voor hun Coffee Complex. Publieksfavoriet is de voorstelling Het jaar van de man van Bart & Maarten.

Het publiek van het Café Theater Festival waardeerde Het jaar van de man gemiddeld met 4,6 van de 5 sterren. Samen met jurywinnaar Jeff Aendenboom mag de voorstelling volgend seizoen op ‘Dubble Bill Tournee’, die onder meer langs Buitenkunst, het Compagnietheater, Chassé Theater en Zaal 3 zal reizen. De winnaar van de Juryprijs ontvangt tevens duizend euro om te investeren in een nieuw project. Ook biedt Theater Kikker Aendenboom de kans nieuw werk te toetsen bij het publiek tijdens de work-in-progress avond Monsteren!.

Jeugdjurywinnaar Throw Flow wint eveneens een tournee, onder meer langs het Leidsche Rijn Festival, Gluren bij de Buren en Theater Walhalla. De jeugdjury noemde hun Coffee Complex ‘spannend, soms grappig en alle spelers deden heel goed hun best’.

De vakjury bestond dit jaar uit Fabian Pikula (programmeur Chassé Theater), Josephine van Rheenen (artistiek leider De Dansers), Milone Reigman (coördinator Likemindsfactory), Niels van der Steen (choreograaf en dansdocent) en Wouter Bakker (programmeur Verkadefabriek).

Foto Jeff Aendenboom: Rogier Boogaard