De Belgische kunstenaar Christophe Coppens regisseert komend seizoen zijn eerste theatervoorstelling bij het Noord Nederlands Toneel. De voorstelling Dorian is gebaseerd op Oscar Wilde’s The Picture of Dorian Gray en wordt voor het theater bewerkt door Javier Barcala.

Christophe Coppens, opgeleid als regisseur, brak door als modeontwerper. In 2012 verliet hij, ondanks internationale waardering voor zijn kleding, de modewereld om zijn aandacht opnieuw op theater te richten. Een van zijn projecten daarna was de opera FOXIE! Het Sluwe Vosje, die vorig jaar bij het Belgische De Munt in première ging en op veel waardering kon rekenen. Naast het theater en de mode is hij werkzaam in de beeldende kunst.

Guy Weizman, artistiek directeur van het Noord Nederland Toneel, prijst de brede achtergrond van Coppens: ‘Het is een lang gekoesterde wens van mij om met Christophe te werken. Het feit dat hij oorspronkelijk uit de theaterwereld komt, maar zich laat inspireren en werkt in al die verschillende disciplines maakt hem zo geschikt om te werken met het ensemble van het Noord Nederlands Toneel.’

Naast de regie verzorgt Coppens het decorontwerp en de kostuums. Spelers zijn Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Bien de Moor en Olaf Ait Tami.

En verder
Na Carrousel (2017) en Salam (2018), brengt het Noord Nederlands Toneel komend seizoen voor de derde keer een voorstelling samen met danscollectief Club Guy & Roni en het muziekensemble Asko|Schonberg. Brave New World 2.0 gaat in maart 2018 in première in regie van Guy Weizman.

Ten slotte worden er nog twee voorstellingen gemaakt door Liliane Brakema en Eline Arbo, die beiden vast als jonge makers aan het gezelschap zijn verbonden.

Foto: Martijn Halie


Bekijk hier de plannen van de andere grote gezelschappen voor seizoen 2018-2019 (de lijst wordt aangevuld)