De Wim Sonneveld zaal, de grote zaal van het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat in de zomer van 2019 verbouwen. De capaciteit van de benedenzaal wordt met honderdvijftig stoelen verruimd naar 1100 zitplaatsen.

Behalve een commercieel doel – meer stoelen betekent meer omzet – kan Stage Entertainment op die manier grotere internationale producties naar het theater halen. Die stellen vaak als voorwaarde dat er minimaal duizend kaartjes per voorstellingen kunnen worden verkocht. Voorbeeld hiervan is Lazarus, de musical van David Bowie en Ivo van Hove.

In het nieuwe ontwerp voor de publieksopstelling worden de rijen in de diepte ‘ingedikt’: de afstand tussen de rijen wordt verkleind, waardoor er ruimte vrijkomt om extra rijen stoelen te plaatsen. Door een nieuw stoelensysteem zou de bezoeker daar overigens niets van moeten merken. Ook worden er op het balkon extra rijen geplaatst, die ruimte is er al.

De verbouwing staat gepland gedurende de zomer van 2019. Bij de opening van het seizoen 2019-2020 zou de hernieuwde zaal klaar voor gebruik moeten zijn. De Nederlandse versie van de voorstelling Lazarus, die eigenlijk voor aankomend seizoen gepland stond, is met een jaar uitgesteld en zal dus pas na de verbouwing in het theater te zien zijn.