Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division is de winnaar van de Jacques Senf Prijs 2019. Aan de stimuleringsprijs voor ‘culturele ondernemers, die op eigenwijze bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het Haagse culturele klimaat’ is een waardecheque van 12.500 euro verbonden. De Dutch Don’t Dance Division ontvangt de prijs op 27 september bij de aftrap van het nieuwe PEPER cabaretfestival in Diligentia. 

Met choreografieën voor de wereldtournee van Armin van Buren, Haagse producties als Solo’s @ the Sea, de Dutch Summer Dance Course en dansers die inmiddels schitteren bij onder andere Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater heeft De Dutch Don’t Dance Division zich volgens de jury uitzonderlijk op de kaart gezet.

‘Een “Ausdauer” was voor ons de typering waaraan de winnaar moest voldoen’, licht voormalig cultuurwethouder Marjolein de Jong als juryvoorzitter toe. ‘Echte doorzetters die constant kansen grijpen, op alle niveaus in de stad aanwezig met een invloed tot ver daarbuiten. De Dutch Don’t Dance Division, geleid door Thom Stuart en Rinus Sprong, heeft dit meer dan aangetoond. Ze zetten zich op tal van vlakken in voor de Nederlandse dans. Van het onderzoeken, uitwisselen van kennis en behouden van het erfgoed van de Nederlandse dans tot het promoten van Den Haag als “dansstad”.’

AFAS Circustheater, Theater Diligentia & Pepijn, Het Nationale Theater en Zuiderstrandtheater initieerden in 2016 de Jacques Senf Prijs ter ere van de 70e verjaardag van impresario en ondernemer Jacques Senf. Als oprichter van Scheveningen Club 192, manager van de Golden Earring en later als impresario heeft hij op theater- en muziekgebied veel betekend in Den Haag. Na zijn overlijden afgelopen 16 januari willen de theaters zijn verdienste voor de hofstad met de prijs blijven eren.

De Dutch Don’t Dance Division gaat de geldprijs investeren in hun nieuwe kerstproductie A Christmas Carol, die op 25 december in première gaat in het Zuiderstrandtheater.

Foto: Studio Oostrum