Zes Haagse theaters hebben de Jacques Senf Prijs in het leven geroepen voor jonge Haagse cultureel ondernemers. Zuiderstrandtheater-directeur Henk Scholten lanceerde de prijs op 19 september jl. in het bijzijn van Senf, op een avond ter ere van de opening van de Scheveningse Club 192 vijftig jaar geleden. De club was een van de eerste beatclubs in Nederland en zette Den Haag op de kaart als beatstad.

Jacques Senf was in die tijd tevens manager van de Golden Earrings (toen nog met s), en groeide de jaren daarna met zijn eigen bedrijf Senf Theaterproducties uit tot de grootste impresario van Nederland op het gebied van theater, muziek en amusement.

De prijs is een initiatief van de Haagse theaters Circustheater, Diligentia/Pepijn, Koninklijke Schouwburg, Nationale Toneel, Theater aan het Spui en Zuiderstrandtheater, ter ere van Senfs grote verdiensten voor de podiumkunsten in Den Haag.

‘In feite zoeken we de nieuwe Jacques Senf van deze tijd’, licht Henk Scholten toe. De prijs wordt voor het eerst uitgereikt in september 2016. In de komende maanden worden de voorwaarden verder bepaald: hoe de winnaar wordt gekozen, wie voor de prijs in aanmerking kan komen en wat de prijs precies behelst.