Daniël van Klaveren wordt de nieuwe artistiek directeur van Theater Sonnevanck in Enschede. Hij neemt in januari 2022 de functie over van Flora Verbrugge, die in februari dit jaar haar afscheid aankondigde. Van Klaveren zal de komende maanden al nauw betrokken zijn bij het vormgeven van het beleidsplan voor het nieuwe Kunstenplan (2021-2024), dat begin volgend jaar gereed moet zijn.

Daniël van Klaveren (1983) studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en ontwikkelde zich sindsdien als regisseur, acteur en toneelschrijver binnen het jeugdtheater. Van 2008 tot en met 2012 zat hij in de artistieke raad van de Toneelmakerij. Daarna werkte hij als freelancer voor uiteenlopende jeugdtheatergroepen, theateropleidingen en operagezelschappen. Van Klaveren: ‘Theater Sonnevanck heeft DNA waarin ik me herken: muzikaal theater met een maatschappelijk belang. Theater dat kinderen en jongeren in al hun eigenheid serieus neemt en complexiteit niet schuwt.’

Flora Verbrugge is sinds de oprichting van Theater Sonnevanck in 1990 artistiek directeur van het jeugdtheatergezelschap. Onder haar artistieke leiding groeide het gezelschap uit tot één van de landelijke gezelschappen voor jeugdtheater in de BIS.

Foto: Agnes Booijink