Choreografen Shailesh Bahoran, Connor Schumacher en Sabine Molenaar zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, de landelijke stimuleringsprijs voor talentvolle dansmakers.Choreografen Ryan Djojokarso, Gaia Gonnelli en Guilherme Miotto zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek, welke wordt toegekend aan een jonge maker die nog geen structurele subsidie ontvangt. De prijzen van respectievelijk 12.000 en 10.000 euro zijn bedoeld om dansmakers de kans te geven nieuw werk te ontwikkelen. 

In september presenteren de genomineerden hun nieuwe artistieke plannen aan een commissie. Tijdens de Nederlandse Dansdagen worden de winnaars bekend gemaakt.

De commissie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen bestaat uit Ronald Wintjens (directeur Nederlandse Dansdagen), Mieke Damsma (wethouder Cultuur van de gemeente Maastricht), Peggy Sebillen (Zuiderlicht), Branko Popovic (Fashionclash), Andrea Leine (LeineRoebana) en Alida Dors (Backbone). De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek wordt toegekend door Ronald Wintjes, Wies Bloemen (Danstheater AYA), Andreas Denk (Plan-D) en Valentijn Byvanck (Marres).

De voorstellingen van de winnende makers gaan in première tijdens de Nederlandse Dansdagen 2018. De afgelopen jaren wonnen onder andere Cecilia Moisio, Loïc Perela en Katja Heitmann de Prijs voor de Nederlandse Dansdagen.

Foto: A moment – Sabine Molenaar, door Robert Benschop.