Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch heeft voor alle voorstellingen die aanvankelijk op festivalplein Tramkade zouden plaatsvinden een nieuwe locatie gevonden. Op 5 augustus werd duidelijk dat de festivallocatie niet kon worden gebruikt omdat er een zeer kleine concentratie asbestvezels werd aangetroffen. De nieuwe locaties zijn Pompen & Verlouw, het Mariapaviljoen en Het Noordbrabants Museum.

In Pompen & Verlouw, een voormalig garagebedrijf en rijksmonument aan de Vughterstraat, spelen de voorstellingen De Lady Macbeth uit het district Mtsensk van De Warme Winkel/De Hotshop, Touch Me van Sabine Molenaar/Sandman, Al te luide eenzaamheid (Nederlandse première) van Theater Zuidpool en Hulp van Frascati Producties/Anoek Nuyens. Deze voorstellingen zijn allemaal te zien volgens de originele planning.

Voor de stadgesprekken onder leiding van theatermaakster Lotte van den Berg en de Boulevardroutes wijkt het festival uit naar het Mariapaviljoen aan het Burgemeester Loeffplein 70. Deze activiteiten vinden eveneens plaats volgens de originele planning. Ook vindt hier de Nachtsessie plaats, waarin theatermakers elke avond de nacht inluiden met muziek. De installaties van Peter Verhelst/NTGent, Alexandra Broeder, Miriam van Beurden, Gaertsje van der Zee en Avans zijn hier vanaf 9 augustus te zien.

De voorstelling Khor II van TAAT (Theatre as Architecture, Architecture as Theatre) wordt ondergebracht bij het NoordBrabants Museum aan de Verwersstraat 41. Voor deze voorstelling geldt dat het aantal speelbeurten door omstandigheden wijzigt. Houd voor de laatste informatie de website in de gaten.

Foto: Viktorien van Hulst opent Theaterfestival Boulevard 2015