Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch ziet zich gedwongen om alle activiteiten op festivallocatie Tramkade te verplaatsen of af te lasten, vanwege de vondst van asbestsporen in de hemelwaterafvoer van een van de hallen op het voormalige Heus-terrein. 

In overleg met de gemeente kijkt Boulevard momenteel naar alternatieve locaties. Hierover wordt later vandaag meer bekend. Houd hiervoor de website en Facebook-pagina van Theaterfestival Boulevard in de gaten. Het festival opent vanmiddag op Festivalplein Parade en duurt tot en met 16 augustus.

In de voormalige fabriek werd begin dit jaar asbest gevonden. Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant maakte bezwaar tegen de beslissing om toch voorstellingen in het gebouw te laten plaatsvinden en dreigde met een rechtszaak om dit tegen te gaan. De gemeente liet het gebouw in fases saneren, maar nu blijkt toch een zeer kleine concentratie asbestvezels te zijn gevonden.

‘Hoe jammer ook, we waren er helemaal klaar voor zo aan de vooravond van het festival, de veiligheid van onze bezoekers, de theatermakers en onze medewerkers staat natuurlijk voorop. Wij kiezen voor honderd procent veiligheid’, aldus directeur Viktorien van Hulst.

Foto: Tramkade ‘s-Hertogenbosch