Circus Nevermind uit Zoetermeer heeft de BNG Bank Circusprijs 2014 voor Beste jeugdcircus gewonnen. De prijs bestaat uit 7500 euro om de voorstelling Vliegen & vallen te realiseren. Het duo Luna & Marleen van Circus Santelli uit Groningen won de categorie Jong talent jeugdcircus. Zij ontvingen duizend euro om met professionals aan hun act te werken. 

De prijzen werden uitgereikt op 20 december in Circus Elleboog. De BNG Bank Circusprijs is opgericht voor de promotie en ontwikkeling van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder. Het is een initiatief van het BNG Cultuurfonds en Circomundo en is uniek in de Nederlandse circuswereld.

De winnaar wordt gekozen aan de hand van een plan voor een nieuwe voorstelling, die met het prijzengeld kan worden uitgevoerd. De jury bestond uit Kees Blijleven (Jeugdtheater de Krakeling), Maaike van Langen (Circusstad Festival), Cahit Metin (TENT circustheaterproducties en Circus Elleboog) en Wendy Moonen (Circo Circolo), met als juryvoorzitter Mat Meijs (secretaris van het BNG Cultuurfonds).

De jury noemde Circus Nevermind ‘een interessante kruisbestuiving tussen verschillende (kunst)disciplines’ en is nieuwsgierig naar Mandy Kemper als maakster. Ze is te spreken over het feit dat Kemper de jongeren en externe personen actief bij het maakproces wil betrekken. De plannen van Luna & Marleen getuigen volgens de jury van zelfkennis en ambitie.

(Circus Nevermind, foto: Marc Faasse)