Melody Nolan is de winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2021. De jury vond haar handstand-performance Haven op Festival Circolo zondag ‘de meest talentvolle afstudeeract’. Burgermeester van Middelburg en bestuurslid BNG Cultuurfonds Harald Bergmann reikte haar een cheque ter waarde va 5000 euro uit. 

De jury was erg te spreken over Nolans eigen bewegingstaal in Haven. ‘De exploratie van het menselijk lichaam maakt elke beweging noodzakelijk en betekenisvol. Een ijzersterk begin zorgt ervoor dat de aandacht geen moment verslapt en de concentratie voor zowel publiek als artiest hoog blijft.’

Nolan krijgt met het prijzengeld de mogelijkheid de act verder te ontwikkelen tot een volledige voorstelling. Bovendien wordt ze uitgenodigd voor een optreden tijdens het eerste Circusstad Festival Gala in mei 2022.

Naast Nolan, waren ook Raff Pringuet en Cecilia Rosso genomineerd. Ze werden eerder dit jaar geselecteerd uit afstudeerpresentaties van studenten aan de twee HBO-circusopleidingen in Nederland: Fontys Academy of Circus and Performance Art en Codarts Circus. De drie ontvingen een kleine beurs om zich tijdens de afgelopen zomermaanden verder te ontwikkelen en presenteerden op Festival Circolo de resultaten.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie