Vier acts genomineerd voor BNG Bank Circusprijs 2018

Door gepubliceerd 29 juni 2018

Vandaag zijn de vier nominaties voor de BNG Bank Circusprijs 2018 bekendgemaakt. De prijs, een geldbedrag van vijfduizend euro, gaat naar de meest talentvolle afstudeeract van studenten van de circusopleidingen Codarts Circus Arts te Rotterdam en Fontys Academy for Circus and Perfomance Art (ACaPA). De winnaar wordt 13 oktober gekozen tijdens het tweejaarlijkse Festival Circolo in Tilburg.

Van de ACaPA zijn de duo’s Antoine Dupeyot & Ambre Ros (partner-acrobatiek) en Rens Planckaert & Giel Meneve (Chinese pole) genomineerd. Van Codarts Circus Arts maken David Eisele (diabolo) en Elias Oechsner (jongleren en object manipulatie) kans op de prijs. Alle genomineerde acts worden op het festival in oktober getoond. De makers mogen tot die tijd hun act nog doorontwikkelen.

De jury van de BNG Bank Circusprijs bestaat dit jaar uit Evertjan Mercier (circusartiest), Maarten Verhelst (hoofd communicatie Circuscentrum Vlaanderen), Marc Eysink Smeets (bestuurslid Circomundo en directeur Festival Circolo), Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds) en Nikki Sneep-Snijders (directie en trainer circusgezelschap TwoB). De jury heeft alle afstudeeracts van beide scholen bekeken, alvorens de nominaties naar buiten te brengen.

Een jaar geleden ging de prijs naar het acrobatisch kwartet Familiar Faces (ACaPA), dat aankomende editie overigens ook op Circolo te zien is. Tot 2017 ging de prijs naar veelbelovende initiatieven van jeugdcircussen. Maar om de circusprijs meer in lijn te brengen met de andere BNG Bank cultuurprijzen is toen besloten de prijs uitsluitend te richten op afstudeerders van de circusopleidingen in Rotterdam in Tilburg.

Foto: Rens Planckaert & Giel Meneve

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies