Berith Danse is de nieuwe algemeen directeur van Theater Oostblok in Amsterdam. Zij volgt zakelijk directeur Anne Houwing en artistiek leider Marijke Schermer op, die afgelopen najaar hun vertrek aankondigden na bezuinigingen van de gemeente.

Danse programmeerde afgelopen jaren bij Broedplaats de Ceuvel in Amsterdam Noord. Ze is ook vicevoorzitter van CultuurtafelNoord, waarvoor ze het Manifest Cultuurlab Noord schreef. Tussen 2001 en 2012 was ze artistiek leider van de Theatre Embassy, een internationale theaterorganisatie die samenwerkingen heeft opgezet van theatermakers uit Nederland met kunstenaars in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Theater Oostbok ontstond in 2014 na een fusie van het Muiderpoort Theater en het Pleintheater uit Amsterdam Oost. Onder leiding van Schermer en Houwing ging in het gebouw aan het Sajetplein een nieuw team aan de slag. Het aanbod moest professioneler, de hoeveelheid voorstellingen omhoog. 1 januari stapte de directie op als reactie op gestaakte gesprekken over een mogelijke fusie met het nabijgelegen kunstencentrum CBK en een subsidiekorting van 13.000 euro van het stadsdeel, de belangrijkste subsidiegever van Oostblok.