Berith Danse nieuwe directeur Theater Oostblok

Door gepubliceerd 11 januari 2018

Berith Danse is de nieuwe algemeen directeur van Theater Oostblok in Amsterdam. Zij volgt zakelijk directeur Anne Houwing en artistiek leider Marijke Schermer op, die afgelopen najaar hun vertrek aankondigden na bezuinigingen van de gemeente.

Danse programmeerde afgelopen jaren bij Broedplaats de Ceuvel in Amsterdam Noord. Ze is ook vicevoorzitter van CultuurtafelNoord, waarvoor ze het Manifest Cultuurlab Noord schreef. Tussen 2001 en 2012 was ze artistiek leider van de Theatre Embassy, een internationale theaterorganisatie die samenwerkingen heeft opgezet van theatermakers uit Nederland met kunstenaars in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Theater Oostbok ontstond in 2014 na een fusie van het Muiderpoort Theater en het Pleintheater uit Amsterdam Oost. Onder leiding van Schermer en Houwing ging in het gebouw aan het Sajetplein een nieuw team aan de slag. Het aanbod moest professioneler, de hoeveelheid voorstellingen omhoog. 1 januari stapte de directie op als reactie op gestaakte gesprekken over een mogelijke fusie met het nabijgelegen kunstencentrum CBK en een subsidiekorting van 13.000 euro van het stadsdeel, de belangrijkste subsidiegever van Oostblok.

Één Reactie

  1. Laetitia Galama
    Geplaatst op 18 januari 2018 om 15:12 | Permalink

    Lieve Berith,
    Gefeliciteerd ……… wat ontzettend leuk om te horen….ik kom vaker naar Oostblok met de meisjes ( mijn stief kleinkineren van 5 en 9) & naar de krakeling voor hun verjaardag!)…………vaak oud-studenten HKU ook met hun voorstellingen……. ik krijg vanzelf de theater agenda ………

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies