Berith Danse van het Amsterdamse Theatre Embassy is genomineerd voor de Ellen Stewart Award 2015, een nieuwe internationale theaterprijs voor culturele en maatschappelijke verandering.

De prijs wordt uitgereikt aan een groep of maker die ‘wereldtheater’ maakt en daarmee sociale vooruitgang wil bereiken, vooral door het overbruggen van diverse culturen en tradities. Hij is vernoemd naar Ellen Stewart, de oprichtster van theater La Mama in Spoleto (Italië) en New York, waar de prijs op 24 februari wordt uitgereikt. De Ellen Stewart Award wordt uitgereikt in samenwerking met ITI Unesco, de internationale organisatie van theaterprofessionals van Unesco.

Berith Danse van Theatre Embassy, gevestigd in Amsterdam, is genomineerd voor haar theaterprojecten in ontwikkelingslanden in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Zij spreekt in haar voorstellingen grote maatschappelijke thema’s aan, om ze toegankelijk te maken voor een groot publiek. Hiervoor werkt zij altijd met lokale acteurs. Zo maakte zij recentelijk bij Theatre Embassy de voorstelling Birth/Nacer in Ecuador, die de onderdrukking van inheemse vroedvrouwen aan de kaak stelt.

Foto Birth/Nacer Ecuador 2015: Berith Danse