De jaarlijkse benefietavond van de Theaters Diligentia & PePijn in het AFAS Circustheater maandag heeft 58.200 euro opgebracht. Dat bedrag gaat traditiegetrouw naar talentontwikkeling van jonge cabaretiers. 

Op de avond traden cabaretiers als Karin Bloemen, Daniël Arends, Paul van Vliet, Jan Jaap van der Wal en Sjaak Bral belangeloos op. Zij hebben bijna allemaal ooit hun eerste stappen op het podium van Theater PePijn gezet. Van Vliet richtte het theater in 1964 op.

Het AFAS Circustheater stelde zijn zaal ter beschikking. Cabaretgroep Piepschuim en Marcel Harteveld zorgden voor extra entertainment in de foyer en brasserie. Een vip-kaart voor de avond kostte 80 euro.

Met de opbrengst willen de Haagse theaters jonge cabaretiers de kans geven om meer meters te maken. ‘We bieden Theater PePijn aan als werkplaats, als inspiratieplek en berekenen de cabaretiers een lage huurprijs wanneer ze een voorstelling geven’, laat de directie van de Stichting theaters Diligentia & PePijn weten. Met try-out podia en previewvoorstellingen geven ze aan startende cabaretiers de kans zich aan het publiek te presenteren. ‘Ook wanneer zij niet direct voor een uitverkochte zaal zullen spelen en de inkomsten voor het theater dus laag zijn.’

Foto: Jaap Reedijk (het opgehaalde bedrag is door extra kaartverkoop inmiddels naar boven bijgesteld)