Maandag vond in Diligentia de laatste editie van ‘PePijns Benefiet voor Talent’ plaats. Sinds 1994 haalt het theater met de benefietavond geld op voor het stimuleren van jong cabarettalent. Het theater wil zich daartoe blijven inzetten, maar vindt ‘dat in de huidige tijd de term Benefiet vooral voorbehouden moet zijn aan problematiek met een grotere maatschappelijke urgentie’. Er werd maandag 30.421 euro opgehaald.

Paul van Vliet legde in 1964 het fundament voor het Haagse Podium PePijn, een plek waar hij met zijn cabaretvrienden kon spelen en dingen uitproberen. Later ontwikkelde het theatertje, inmiddels onder de vleugels van Diligentia, zich tot een ontmoetingsplek voor (startende) cabaretiers waar eerste teksten worden uitgeprobeerd, eerste podiummeters gemaakt en ervaringen uitgewisseld.

Directeur Lucien Kembel verzekert dat het theater ‘zijn nek blijft uitsteken om jong talent te laten spelen, ook wanneer ze nog niet voor een uitverkochte zaal zorgen’. De medewerkers maken samen met partners in de stad plannen hoe ze, ‘op een eigentijdse manier, de steun van het publiek kunnen blijven verzilveren’.

Foto: Jaap Reedijk