Pepijn Gunneweg (1976) verlaat theatergroep de Ashton Brothers. Na zestien jaar wil de theatermaker zich richten op andere werkzaamheden. Zijn laatste voorstelling Treasures speelt hij op 20 december in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Op de website van de Ashton Brothers laten de overige leden van de theatergroep (Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans) weten dat zij het erg jammer vinden dat Gunneweg stopt, maar dat ze de herinneringen aan de intensieve samenwerking zullen koesteren. De Ashton Brothers beginnen in februari 2016 aan een nieuwe theatertour.

Pepijn Gunneweg is opgeleid op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hier ontmoette hij Muda, Spijkers en Van Vemde Oudejans, met wie hij de eindejaarsvoorstelling maakte. In 2001 ging hun eerste voorstelling onder de naam Ashton Brothers in première, De tragiek van de onderman. Gunneweg is behalve theatermaker ook werkzaam als presentator van De BZT-show en speelt regelmatig in sketches van Het klokhuis. Ook leent hij zijn stem voor verschillende animatiefilms en nam hij in 2011 deel aan het televisieprogramma Wie is de mol?.