Ching-Lien Wu verruilt eind april Amsterdam voor Parijs. De artistiek leider van het Koor van De Nationale Opera wordt ‘Chef des choeurs’ bij de Opéra National de Paris. Wu was zeven jaar lang verbonden aan De Nationale Opera. Een bijzonder hoogtepunt was de uitverkiezing tot beste operakoor ter wereld in Opernwelt in 2016. 

‘Welverdiend’, noemt DNO directeur Sophie de Lint de nieuwe benoeming. ‘Ching-Lien heeft zich onvermoeibaar ingezet, altijd gestreefd naar hogere kwaliteit en heeft zich volledig toegewijd aan ons unieke koor. En dat is niet onopgemerkt gebleven!’

Ching-Lien Wu studeerde in Taipei en aan het Conservatoire National Superieur de Musique in Lyon. Ze was koordirigent bij Opéra National du Rhin in Straatsburg en Grand Théâtre de Genève, en te gast bij de operahuizen van onder meer Montpellier, Rouen en Shanghai. In haar geboorteland Taiwan was Wu verantwoordelijk voor de instudering van verschillende operaproducties en regisseerde daar tevens een productie van Il barbiere di Siviglia.

In 2013 maakte Wu bij DNO haar debuut met Prokofievs L’Amour des trois oranges, in het voorjaar van 2014 gevolgd door Gounods Faust, waarna ze op 1 oktober 2014 werd benoemd tot artistiek leider van het Koor van De Nationale Opera.

Ter gelegenheid van het vertrek van Wu wil De Nationale Opera een afscheidsconcert plannen dat in april zal plaatsvinden.

Foto: Sebastien Galtier