De directie van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Bart Visser benoemd tot artistiek leider van de Opleiding Scenografie. Hij volgt vanaf september Peter de Kimpe op, die de opleiding in 2007 oprichtte.

Bart Visser is vanaf 2012 als stafdocent bij de opleiding Scenografie betrokken. ‘Een gedegen pedagoog, een bevlogen kunstenaar en een vernieuwend bruggenbouwer’, noemt directeur Jan Zoet hem op de website van de Theaterschool. Voor de toekomst van de opleiding wil Visser inzetten op intensievere samenwerking met andere opleidingen en disciplines binnen en buiten de Theaterschool.

Visser studeerde in 1999 af aan de interfaculteit Beeld & Geluid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als regisseur, performer, componist, scenograaf en videokunstenaar werkte hij samen met onder meer (ZT) Hollandia, Krisztina de Châtel, Ai Weiwei, Orkater en Rotterdamse Operadagen. Visser richt zich op het snijvlak tussen beeldende kunst, muziek, theater en dans.