Actrice Martine Crefcoeur is op 84-jarige leeftijd overleden. Crefcoeur was sinds haar afstuderen in 1957 vijf seizoenen lang verbonden aan Toneelgroep Theater. Begin jaren zeventig oogstte ze veel succes met haar rol van Gina in The Family van Lodewijk de Boer. Ook speelde ze bij diverse Rotterdamse theatergezelschappen.

Al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht werd Martine Crefcoeur (Rotterdam, 1935) gevraagd voor de rol van Anne Frank in Het dagboek van Anne Frank (1956) van Toneelgroep Theater. Nadat ze het jaar daarop afstudeerde, bleef ze nog vijf seizoenen aan het Arnhemse gezelschap verbonden.

In 1966 stapte ze over naar het Nieuw Rotterdams Toneel. Begin jaren zeventig oogstte ze succes met de controversiële, vierdelige theaterserie The Family (1972-1974) in regie van Lodewijk de Boer, waarvoor Crefcoeur de rol van Gina voor haar rekening nam. De voorstellingsreeks ontving in 1973 van de verzamelde toneelcritici de Prijs van de Kritiek en werd in hetzelfde jaar verfilmd.

In de jaren zeventig en tachtig speelde Crefcoeur onder andere bij het destijds nieuw opgerichte Ro Theater, Het Open Theater en Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam. In de jaren negentig gaf ze acteerlessen op Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam.

Martine Crefcoeur is op 18 april overleden in haar woonplaats Rotterdam.