Acteur Cor van Rijn overleden


11 augustus 2018

In Amsterdam is acteur Cor van Rijn op 89-jarige leeftijd overleden. Van Rijn speelde veel bij De Nederlandse Comedie in Amsterdam en bij Ensemble in Eindhoven, maar werd vooral bekend door zijn film- en televisierollen, zoals in Rooie Sien, Een stille liefde en De Zevensprong.

Cor van Rijn werd in 1929 geboren in Rotterdam en maakte zijn debuut bij De Rotterdamse Comedie in 1952. Ook speelde hij in een show van Toon Hermans. De rest van de jaren ’50 speelde hij vooral thrillers en komedies bij het Nieuw Nederlands Toneelgezelschap, voordat hij terecht kwam bij De Nederlandse Comedie, het gezelschap dat de Amsterdamse Stadsschouwburg bespeelde.

Daar speelde hij in oktober 1969 in de voorstelling van De Storm die verstoord werd door de actievoerders van Aktie Tomaat en een maand later in Toller, dat door geïnfiltreerde radencommunisten met rookbommen werd bestookt. Na het omvallen van de Comedie speelde Van Rijn bij diverse gezelschappen, en later vooral in vrije producties, zoals Jan Rap en z’n Maat van Yvonne Keuls in 1977.

Na 1991 ging Van Rijn met pensioen. Zijn laatste voorstelling was de Dostojevski-bewerking Gebroeders Karamazov
van Impresariaat Stokvis.

2 Reacties op "Acteur Cor van Rijn overleden"

  1. Sander schreef:

    Cor van Rijn Was een goeie acteur ook met een mooie stem De Zevensprong uit 1982 Martijn en de magiër Overvallers in de Dierentuin
    en meer waar hij een rol in had .Alle Familie leden Van Cor Sterkte. Groeten van Sander .

  2. Will Nijenhuis schreef:

    Vandaag zie ik het bericht dat Cor is overleden. Cor kwam vroeger bij ons thuis als hij een voorstelling buiten Amsterdam speelde. Hij heeft nog in mijn poëzie album geschreven. Mijn moeder, leeft niet meer maar met Cor en onze familieleden werden altijd leuke herinneringen opgehaald. Sterkte met het verlies.

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.