De Engelstalige versie van Ivo van Hoves regie van Een Klein Leven is vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen te zien. De theatervoorstelling naar de bestseller van de Amerikaanse schrijver Hanya Yanagihara speelt momenteel in het Savoy Theatre op het Londense West End, waar de productie ook verfilmd zal worden.

Regisseur Ivo van Hove ontwikkelde zijn theaterbewerking van Yanagihara’s roman Een klein leven al in 2018 bij Internationaal Theater Amsterdam, in samenwerking met de schrijver en dramaturg Koen Tachelet. Jan Versweyveld ontwierp de vormgeving en het licht. Ramsey Nasr speelde als Jude de hoofdrol en ontving daar een Louis d’Or voor.

In de Engelstalige versie, die afgelopen april in première ging in het Harold Pinter Theatre op West End, speelt James Norton (Happy Valley, McMafia’) de hoofdrol, naast Luke Thompson (Bridgerton) als Willem, Omari Douglas (It’s A Sin) als JB en Zach Wyatt (The Witcher) als Malcolm. Andere rollen zijn voor Elliot Cowan (The Crown), Zubin Varla (Tammy Faye), Nathalie Armin (Force Majeure) en Emilio Doorgasingh (Best of Enemies).

A Little Life volgt vier studievrienden in New York over een periode van meer dan dertig jaar: Willem, die de ambitie heeft acteur te worden, de getalenteerde en succesvolle architect Malcolm, de excentrieke kunstenaar JB en de teruggetrokken, raadselachtige advocaat Jude. Gaandeweg wordt duidelijk dat Jude kampt met een traumatisch verleden en realiseren de vrienden zich dat ze alleen door diepgaand begrip en grenzeloze liefde hun vriendschap met hem kunnen behouden.

De film is van 28 september tot en met 4 oktober 2023 te zien bij onder andere Pathé en Kinepolis. Kijk hier voor een overzicht van alle deelnemende bioscopen in Nederland.

Foto: Jan Versweyveld – James Norton met Luke Thompson in A Little Life