Ivo van Hove gaat in Londen een Engelstalige versie van Een klein leven regisseren. A Little Life is vanaf 14 maart 2023 te zien in het Richmond Theatre en daarna het Harold Pinter Theatre op West End.

A Little Life volgt vier studievrienden in New York: aspirant-acteur Willem, succesvolle architect Malcolm, worstelende kunstenaar JB en bijzondere advocaat Ju.

De voorstelling in Londen wordt een vertaling van de productie die Van Hove in seizoen 2018-19 maakte bij Internationaal Theater Amsterdam. Koen Tachelet bewerkte daarvoor de gelijknamige roman van Hanya Yanagihara. Het lichtontwerp is van Jan Versweyveld, de kostuums zijn van An D’Huys en muziek en geluid van Eric Sleichim.

De nieuwe producenten, Wessex Grove, Gavin Kalin Productions en Playful Productions, kiezen daarbij voor Engelse acteurs. De hoofdrollen worden straks gespeeld door James Norton (Jude), Luke Thompson (Willem), Omari Douglas (JB) en Zach Wyatt (Malcolm). Ook Elliot Cowan, Zubin Varla, Nathalie Armin en Emilio Doorgasingh spelen mee.

ITA ontleent geen rechten (en dus inkomsten) aan de Engelse remake. Er liggen enkel rechten bij auteur Hanya Yanagihara, die ze voor de Nederlandse versie aan ITA verkocht en voor de Londense versie aan de Engelse productiemaatschappij.

ITA zelf maakt een internationale tournee met de Amsterdamse versie met Engelstalige boventiteling en houdt deze op het repertoire. Een klein leven was deze zomer te zien in Edinburgh en in oktober in Brooklyn Academy of Music in New York. Begin maart 2023 speelt ITA de voorstelling op het Adelaide Festival.

Foto: Jan Versweyveld, Een klein leven door Internationaal Theater Amsterdam