De theaters zijn ook deze week dicht. Om het vol te houden: tien nieuwe tips voor kijk- en luistermogelijkheden in thuis.

1. Souls made apparent van NDT 2
Naast een wereldpremière van choreograaf Marco Goecke presenteert NDT2 het werk 27’52” van choreograaf Jiří Kylián. De titel refereert aan de lengte van het werk en aan de geboortedatum van de voormalig NDT-danser Gerald Tibbs (27-05-1952) aan wie het werk is opgedragen.
18, 19 en 20 maart om 20:00 uur
Kaarten: 15 euro

2. Opera Forward Festival van De Nationale Opera
Op dit online festival zijn verschillende voorstellingen te bekijken. Zoals het muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins met sopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver in regie van Ola Mafaalani. Daarnaast is Een lied voor de maan, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen, te zien. Ook is alvast een voorproef te zien van Upload, de nieuwste opera van Michel van der Aa.
18 t/m 21 maart
Kaarten zijn gratis, registreren kan hier.

3. Now, Not Now and Now van Pim Veulings en Paul Boereboom
Wat betekent de uitwisseling tussen ons fysieke lichaam en de buitenwereld? Wie ik ben, waar ik sta? In deze poëtische muziektheatervoorstelling onderzoeken makers Pim Veulings en Paul Boereboom deze identiteitsvragen samen met vier performers.
18, 19, 20 en 21 maart om 20:30 uur
Kaarten: 9 euro 

4. Lentekusjes van Toneelgroep Maastricht
Zes ochtenden lang deelt Toneelgroep Maastricht lentekusjes uit. Een serie van zes korte filmpjes door Zorba Huisman. Zes acteurs dragen een korte monoloog of poëzie voor die in het teken staan van het aanbreken van het nieuwe seizoen.
Dagelijks van 21 t/m 26 maart
Aanmelden voor de dagelijkse mail kan hier.

5. Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden (8+) van Wildpark
In deze jeugdtheatervoorstelling neemt theatermaker Anne van der Steen je mee op een zoektocht naar identiteit, naar waar je thuishoort. Onze recensent Wendy Lubberding zag een live opvoering waarbij ‘de kinderen helemaal mee waren met het innemende personage Anne en haar onhandige maar herkenbare worsteling met wie ze is. Wanneer ze met haar radiografisch bestuurbare auto Playmobilpubliek omver knalt klinkt er geschrokken gelach, en als ze de haren uit het doucheputje peutert voor een DNA-onderzoek wordt er luidkeels gegruweld.’
21 maart om 16:00 uur
Kaarten: 10 euro

6. ITA Live: Oedipus
Regisseur Robert Icke maakte met het ITA-ensemble een moderne versie van Sophocles’ Oedipus. Over een politicus anno nu die achter het grootste geheim van zijn leven komt. Met Hans Kesting en Marieke Heebink. Volgens onze recensent Elise van Dam zijn de dialogen ‘scherp, geestig en worden ze met een naturelle speelsheid gebracht’.
21 maart om 20:00 uur
Kaarten: 12,50 euro

7. One Voice Project Virtual Micro Opera Festival van Lisa Neher en Kendra Leonard
Elke dag lanceren componist Lisa Neher en librettist Kendra Leonard een zelfgeschreven 5 minuten-opera op YouTube. Onder anderen zangers Hugo Vera (Metropolitan Opera) en Margaret O’Conell (Center for Contemporary Opera) werken mee aan het festival.
Dagelijks van 22 t/m 26 maart
Aanmelden voor de dagelijkse links kan hier

8. FRAMED van Conny Janssen Danst
Een beeldend gemonteerde vertelling waarin dans, film en muziek samenkomen. Samen met decorontwerpen Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta werkte Janssen aan een video-decor op een groot LED-scherm. De voorstelling gaat over verschillende levens in de stad, met ieder zijn eigen ritme en routine.
24 en 25 maart om 20:30 uur
Kaarten: 10 euro 

9. Podcast: Dit zijn de makers van Chassé Theater en Annemijn Rijk
Theatermaker Annemijn Rijk gaat met jonge theater- en filmmakers in gesprek over hun werk, inspiratie en henzelf. In de eerste aflevering spreekt Rijk met theaterprogrammeur Fabian Pikula over hun liefde voor theater.
Te beluisteren via de website van het Chassé Theater

10. Podcast: EVA van theaterregisseur Sjaron Minailo
Een gesproken opera en muzikaal luisterboek ineen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Carry van Bruggen. In samenwerking met librettist Gaea Schoeters en componist Annelies van Parys. De eerste twee afleveringen, verteld door actrices Leny Breederveld en Jade Olieberg, staan online. Daarna volgen nog zes afleveringen door actrices Claron McFadden, Helen Kamperveen, Mira Helmer, Nastaran Razawi Khorasani, Funda Müjde en Stefanie Janssen.
Te beluisteren via Spotify.

Foto: Kurt Weill: The Seven Deadly Sins, Sanne Peper