Vandaag verschijnt het nieuwe nummer van vakblad Theatermaker. Het juninummer besteedt altijd veel aandacht aan de makers op de zomerfestivals, in deze editie door interviews met Boukje Schweigman, Lisbeth Gruwez en Miet Warlop. Verder presenteert het nummer bijzondere gesprekken met Barbara Van Lindt, die deze zomer afscheid neemt van DasArts, en Marlies Heuer, die na een levensbedreigende ziekte weer fier op het toneel staat.

Het vakblad zal ook steeds meer de ontwikkelingen in de schouwburgen volgen. Vandaar in het juninummer een bundel artikelen over seizoensbrochures, horeca in theatergebouwen en een nieuwe methode om de publiekservaring van het theaterbezoek te verbeteren – hint: de voorstelling is het belangrijkst, maar bij de koffie en de garderoberij is nog veel winst te halen.

Theatermaker is vanaf nu voor iedereen online beschikbaar. Niet-abonnees kunnen alle artikelen lezen na betaling met hun Blendle-account. Voor abonnees blijven de stukken natuurlijk gratis beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theatermaker.nl.