Het februarinummer van vakblad Theatermaker is uit, met daarin een themadossier over onderwijs. Hoe ziet theatereducatie er in Nederland uit? Hoe verhouden de verschillende opleidingen en instanties zich ten opzichte van elkaar en tot de praktijk?

Sander Janssens onderzoekt de theateropleidingen van het MBO, Wendy Lubberding beschrijft drie jongerentheaterinstellingen – DOX, Hofplein en de Noorderlingen – en Moos van den Broek interviewt theaterschooldirecteuren Jan Zoet en Gaby Allard.

Naast het themadossier over onderwijs is er onder meer een interview met Peter Brook, wiens gezelschap Bouffes du Nord eind maart te gast is in de Stadsschouwburg Amsterdam tijdens het festival Brandhaarden. Anne Breure vertelt over de eerste editie van het 100 Dagen Huis van Veem Huis voor Performance en tgECHO praat over haar werkwijze en inspiratiebronnen.

Verder zijn er artikelen die over de grens kijken: Loek Zonneveld en Daphne Richter belichten een oude en een nieuwe voorstelling uit Berlijn, de vaste rubriek The Globe gaat over de townships in Zuid-Afrika en Hannah van Wieringen schrijft een brief over Elfriede Jelinek. Tot slot verschijnt bij dit nummer de speciale bijlage Theaterjaar 2017 met cijfers en infographics.

Theatermaker is vanaf nu voor iedereen online beschikbaar. Niet-abonnees kunnen alle artikelen lezen na betaling met hun Blendle-account. Voor abonnees blijven de stukken natuurlijk gratis beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theatermaker.nl.