De coronacrisis, betwiste subsidieadviezen, Black Lives Matter-protesten en discussies over machtsmisbruik en fair practice tekenen het theaterveld anno 2020. Theatermaker stelde dertien denkers en doeners in het veld de vraag: Wat nu? De antwoorden liggen vandaag op de mat en in de winkel.

Bijdragen van onder anderen Ivo van Hove, Tjeerd Bischoff, Jarrod Francisco, Emma Lesuis, Milone Reigman, Gable Roelofsen, Mounir Samuel en Guy Weizman vormen samen een diverse staalkaart van thema’s en ideeën: concrete plannen over schouwburgen en gezelschappen en publiek en scherpe reflecties over thema’s als zorg, macht, nutsdenken en inclusie.

Op vrijdag 4 september praat de redactie live na over het nummer tijdens het Nederlands Theaterfestival in ITA.

Geen abonnement? Test ons (kennismakings)abonnement of haal dit nummer los bij een van de verkooppunten. Alle artikelen van Theatermaker zijn ook online voor iedereen beschikbaar. Niet-abonnees kunnen de artikelen lezen tegen een kleine betaling. Voor abonnees blijven de stukken natuurlijk gratis. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theatermaker.nl.