Youp van ’t Hek krijgt Veer-In-De-Reettrofee op het Stuiterbal

Door gepubliceerd 16 februari 2016

Youp van ’t Hek heeft op 15 februari de Veer-In-De-Reet-Wisseltrofee gewonnen, een prijs die onder cabaretiers wordt doorgegeven als hommage aan een collega. Van ’t Hek kreeg de trofee van Paul van Vliet, die de prijs drie jaar in bezit had nadat Herman Finkers hem voor het eerst in ontvangst nam in 2009.

Jeroen van Merwijk richtte de prijs op en liet kunstenares Ankie Langerak een houten trofee maken in de vorm van een paar billen met een veer er in. Het is een prijs die een cabaretier minstens een jaar bij zich houdt en vervolgens doorgeeft aan een collega die zijn of haar sporen in het vak heeft verdiend.

Van ’t Hek ontving de prijs tijdens de tweede editie van het Stuiterbal, een jaarlijks galadiner voor Nederlandse en Vlaamse cabaretiers en stand-up comedians, in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Foto: Ben van Duin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies