Wietske Loebis is per 3 oktober de nieuwe programmeur van try-outpodium Open BAC. Zij is de opvolger van Ben Lansink, die op 19 september na 41  jaar afscheid neemt in De Kleine Komedie.

Loebis hoopt de traditie van het try-outpodium in alle glorie voort te zetten. Zelf komt ze al jaren naar Open BAC, zowel als speler als bezoeker, en zag er alles van comedy tot goochelacts. ‘Je mag er glansrijk vallen en opstaan. Daarom is het zo belangrijk dat dit try-outpodium er is.’

‘Mr. Open BAC’ Ben Lansink programmeerde de Open BAC ruim dertig jaar bij voormalig theater De Engelenbak en daarna bij theater Betty Asfalt Complex. Tijdens zijn afscheid in De Kleine Komedie staat hij voor één keer zelf in de spotlight; hij krijgt een muzikaal eerbetoon van onder anderen Henry van Loon en Janneke Bijl, gepresenteerd door Raoul Heertje.

Open BAC is een try-outpodium waar artiesten sind 1975 wekelijks hun acts kunnen uitproberen. Bekende gezichten als Paul de Leeuw en Brigitte Kaandorp zijn op dit podium ooit begonnen. In 2019 vierde Open BAC de 1500e editie in het DeLaMar Theater.