Regisseur Guy Cassiers heeft aangekondigd in december 2021 bij het Toneelhuis te willen vertrekken. Hij heeft dan vijftien jaar aan het hoofd van het Antwerpse stadstheater gestaan. Zijn opvolger is nog niet bekend.

Guy Cassiers (1960) volgde in 2006 Luk Perceval op als artistiek directeur van het Toneelhuis. Hij introduceerde onder meer een nieuw ‘model Toneelhuis’ (een huis van makers) en lanceerde P.U.L.S., een project dat jonge makers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote scène.

Cassiers laat weten de komende drie jaar ‘met veel plezier en enthousiasme’ het gepande artistieke programma te blijven realiseren. Hij gaat nog voorstellingen maken in samenwerking met onder meer Arsenaal/Lazarus, het Antwerp Symphony Orchestra en het Antwerpse gezelschap De Koe. Daarnaast regisseert hij internationale producties in het stadstheater van Luxemburg, het festival van Madrid, de Opéra de Lille en de Parijse Comédie française.

In de loop van 2019 wil het bestuur van het stadstheater een nieuwe artistieke directie aanduiden, die de artistieke lijnen voor de beleidsperiode 2022-2026 zal uitzetten. De procedure voor de aanstelling wordt de komende maanden uitgewerkt en bekend gemaakt.