Ruut Weissman wordt vanaf 1 maart 2016 artistiek leider van de nieuw op te richten muziektheaterafdeling van DeLaMar Producties. Ook Antoine Uitdehaag, die al zeven voorstellingen bij het productiehuis maakte, treedt toe tot de artistieke leiding. Hij krijgt de leiding over de toneeltak. Edwin van Balken blijft artistiek directeur en producent en vormt samen met Weissman en Uitdehaag de artistieke staf.

Weissman stopt na dertig jaar met zijn functie als artistiek leider bij de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA). Hij vertrekt op 1 februari en wordt tot de zomer door een interimteam waargenomen. Wie hem vanaf het nieuwe studiejaar opvolgt is nog niet bekend. Bij het DeLaMar Theater regisseerde Weissman eerder al Hij gelooft in mij over André Hazes en De tweeling. Hij zal zelf een productie per seizoen regisseren en daarnaast jong talent begeleiden voor nieuw muziektheater in de grote zaal. Ook wil hij kleinschalig muziektheater de ruimte bieden en zomers een cabaretfestijn organiseren.

Sinds 2012 heeft DeLaMar Producties negen eigen voorstellingen ontwikkeld, waaronder de goed ontvangen zomerkomedies met Tjitske Reidinga. De tiende productie wordt opnieuw een zomerkomedie maar dan voor de grote zaal: In de ban van Broadway, een bewerking van de film All about Eve door Nathan Vecht, geregisseerd door Pieter Kramer. Behalve Reidinga spelen onder anderen Loes Luca, Leny Breederveld, Peter Blok en Bianca Krijgsman mee.

In het najaar van 2016 zijn drie DeLaMar-producties te zien. Op 2 oktober gaat Venus in Fur van David Ives in première, een regie van Johan Doesburg, die na zijn vertrek bij het Nationale Toneel nu bij het DeLaMar aan de slag gaat. De thematiek uit Fifty Shades of Grey diende ter inspiratie voor deze voorstelling over macht en onderdanigheid.

Antoine Uitdehaag regisseert Other Desert Cities (Nederlandse titel nog onbekend) van Jon Robin Baitz, over een rijk Amerikaans gezin dat onder druk komt te staan als de dochter (Tjitske Reidinga) een boek over de familiegeschiedenis wil schrijven. De familie wordt gespeeld door Ria Eimers, Geert de Jong, Frederik Blom en Han Kerckhoffs. De première is op 13 november 2016.

Ook gaat in najaar 2016 The Sunshine Boys op tournee door het hele land: de eerste keer dat een DeLaMar-productie het eigen theater verlaat.

Arthur Japin werkt na Vaslav voor de tweede keer aan een nieuw toneelstuk in opdracht van het productiehuis, samen met regisseur Gijs de Lange. De voorstelling staat gepland voor voorjaar 2017.

Foto Ruut Weissman, Edwin van Balken en Antoine Uitdehaag tijdens de perspresentatie op 2 december: Roy Beusker