Josephine van Rheenen en Guy Corneille zullen samen de nieuwe artistieke kern van het Utrechtse jeugddansgezelschap De Dansers vormen. Op 20 oktober nemen ze de leiding over van oprichter en choreografe Wies Merkx.

De Dansers is een wisselend collectief van vijftien kunstenaars in uiteenlopende leeftijden. De groep maakt dansvoorstellingen voor scholen, festivals en theaters in zowel binnen- als buitenland. Josephine van Rheenen en Guy Corneille zijn al sinds 2009 bij de groep actief.

Het dansgezelschap zal ook onder de nieuwe artistieke leiding doorgaan met de zoektocht naar het spanningsveld tussen dansvoorstelling en concert. De focus zal niet alleen bij het jonge publiek (4 tot 18 jaar) liggen, maar ook bij volwassenen. ‘Voorstellingen die aanspreken en aansteken in het fysieke, het basale, het on-anekdotisch menselijke,’ aldus Van Rheenen.

Josephine van Rheenen is danser en choreograaf en Guy Corneille componist en muzikant. Samen richtten ze onder de vleugels van De Dansers al de band Café Ed Sanders op.

Foto: Roses – De Dansers