Ruut Weissman regisseert Katja Schuurman en Thijs Römer in de nieuwe zomerproductie Blind Date van het DeLaMar Theater. In november moest Weissman nog zijn werkzaamheden stopzetten voor zijn regie Fiddler on the Roof , na verschillende berichten over ongepaste intimiteiten.

In de nasleep van de onthullingen rondom filmproducent Harvey Weinstein, kwamen er onder de hashtag MeToo afgelopen najaar verschillende verhalen naar buiten over seksueel overschrijdend gedrag van Ruut Weissman (62). Hij zou zich misdragen hebben als docent op de Amsterdamse Theaterschool en tijdens de repetities van de musical Waanzinnig gedroomd (Cook a Dream). Zelf ontkende hij het grootste deel van de beschuldigingen.

Na de ontstane ophef besloten producenten De Theateralliantie en Stage Entertainment Nederland samen met Weissman dat de regisseur zijn regie voor Fiddler on the Roof zou afronden en daarna al zijn werkzaamheden voor deze productie zou stoppen. De musical ging op 5 november in première in het DeLaMar Theater in afwezigheid van de regisseur.

Bij de keuze voor een regisseur voor Blind Date hebben de beschuldigingen geen rol meer gespeeld volgens het DeLaMar-theater. ‘Hij regisseert meerdere toneelstukken, waaronder deze. Het is gewoon een goede regisseur’, liet een woordvoerder van het theater aan NU.nl weten. Afgelopen februari regisseerde Weissman de theatervoorstelling The White Album van The Analogues.

Blind Date is gebaseerd op de gelijknamige film van Theo van Gogh. Römer speelt met zijn ex-vrouw een echtpaar dat na het verlies van hun driejarig zoontje niet bij- of uit elkaar kan blijven. Römer schreef zelf de nieuwe toneelbewerking. De rol van de ober/danser Marcel wordt gespeeld door Francis Sinceretti, voormalig solist van het Nationale Ballet.

Blind Date gaat op 19 augustus in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.