Steven Van Watermeulen is benoemd tot artistiek leider van de Regie Opleiding van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij volgt daarmee Jappe Claes op, maakte de directie vandaag bekend.

Volgens Jan Zoet, directeur van de Theaterschool, zal de Regie Opleiding zich in de toekomst nog meer gaan richten op internationale samenwerking en vernieuwing van het veranderende theaterveld. Zoet: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Steven iemand in huis hebben die de ambities van de Regie Opleiding voor de komende jaren zal weten te realiseren.’

Van Watermeulen (1968), Vlaams acteur, toneelregisseur en schrijver, werkte met internationaal gerenommeerde regisseurs als Guy Cassiers, Johan Simons, Ivo van Hove, Pierre Audi, Julie van den Berghe, Theu Boermans, Luk Perceval en Christoph Marthaler. Hij speelde als acteur onder andere bij Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Amsterdam, het Ro Theater, Tg STAN en NTGent. Voor zijn rol in De wespenfabriek van het Ro Theater ontving hij de Louis d’Or. 
Sinds seizoen 2005-2006 behoort hij tot het ensemble van NTGent. In seizoen 2013-2014 is hij te zien in De ideale man (regie Theu Boermans) en in Front polyphonie (regie Luk Perceval).

Steven heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als docent aan de Toneelacademie in Maastricht en het Conservatorium in Antwerpen bij de opleiding drama.
 Ook schreef hij onder het pseudoniem Emmanuel Lipp samen met Oscar van den Boogaard de roman Chinchillasong. Onder hun tweede pseudoniem Pearl Sweetlife publiceerden ze hun tweede boek, Zeeduivel voor Amalia (2008). In de lente van 2011 verscheen Landschap tussen alles of niets, het eerste boek onder zijn eigen naam.

Foto: Jan van Breeda