Vanaf volgend seizoen maakt acteur Steven Van Watermeulen deel uit van het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam.

‘Steven is een ensemble-acteur in hart en nieren. Met zijn originele persoonlijkheid, buitengewone emotionele zeggingskracht en jarenlange bewezen talent hoort hij thuis bij Toneelgroep Amsterdam’, laat directeur Ivo van Hove weten.

Van Watermeulen (1968) studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en sloot zich na zijn opleiding aan bij Het Zuidelijk Toneel onder leiding van Ivo van Hove. Daarna maakte hij deel uit van het Ro Theater en sinds 2005 behoort hij tot het vast ensemble van NTGent. Voor zijn rol in De Wespenfabriek van het RO Theater won hij in 2001 de Louis d’Or.

Van Watermeulen is ook regisseur (o.a. Een laatste tango voor Het Zuidelijk Toneel, Sterremix voor SKaGeN en Nest voor RO Theater) en docent. Hij gaf toneelles aan het Conservatorium van Antwerpen, de Toneelacademie Maastricht en is sinds 2014 artistiek leider van de Regie Opleiding van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans.

De overstap voelt voor Van Watermeulen als thuiskomen. ‘Ik was op reis, dat heeft deugd gedaan, nu mag ik terug naar huis, en zoals dat gaat met reizen, terug naar huis geeft me perspectief.’

Foto: Jan van Breeda