Saundra Williams artistiek leider opleiding Productie Podiumkunsten

Door gepubliceerd 15 mei 2018

De Amsterdamse Academie voor Theater en Dans heeft Saundra Williams benoemd tot artistiek leider van de opleiding Productie Podiumkunsten. Williams was al aan de Academie verbonden als coach en (gast)docent. Voorgangster Gwenoële Trapman wordt artistiek leider bij de nieuwe masteropleiding DAS Creative Producing, die per 1 september in Amsterdam van start gaat.

Saundra Williams werkt sinds 2009 bij het Bijlmer Parktheater. Ze begon als hoofd talentontwikkeling en zakelijk leider Black Magic Woman, tot ze er in 2011 haar huidige functie manager bedrijfsvoering ging bekleden. Met Stephany Biezen en Minchenu Maduro richtte zij in januari van dit jaar Sister Circle op: een platform voor zwarte vrouwen waar ontmoeting, verbinding en connectie centraal staan.

Naast docent, was Williams al lid van de Commissie van Advies van de Masteropleiding Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Voorts is zij voorzitter van het bestuur van Heesterveld Creative Community en Open Atelier, een broedplaats in Amsterdam Zuidoost.

Bij de Opleiding Productie Podiumkunsten (OPP) worden studenten opgeleid tot productieleider, creative producer, regieassistent en voorstellingsleider voor alle vormen van podiumkunsten.

Foto Saundra Williams: Jeroen de Beer

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies